Waar auto APK keuren

Waar laat ik mijn auto APK keuren?

Voor het APK laten keuren uw auto gaat u naar een door de RDW erkend garagebedrijf of keuringsstation. U herkent een erkende garage aan de oranje sticker/gevelbordje met de tekst ‘RDW erkend; APK lichte voertuigen’. Daarnaast staat een erkende garage ook geregistreerd in het systeem van de RDW. Het is dus niet toegestaan om een APK keuring te laten uitvoeren door een garage die niet erkend is. Wij van garage MEBO CARS zijn een RDW erkende garagebedrijf. U kunt uw auto bij ons APK laten keuren in Den Haag, zonder afspraak.

Onze werkwijze van keuren:

Bij ons kunt u terecht zonder afspraak op werkdagen van 09:00 tot 17:00. Liever een afspraak? Bel 070 383 99 80.
Onze APK keurmeester keurt u auto. De gemiddelde tijdsduur is 30 minuten.
De kosten van de keuring zijn €39,95 voor benzine/elektrisch en €64,95 voor diesel.
Na de keuring ontvangt u altijd een APK keuringsrapport (ook bij een afkeuring).
Eventuele reparaties hoeft u niet door ons te laten uitvoeren.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijven dus belangrijk.

Controle RDW

De RDW controleert of de APK keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken.

Kan ik mijn auto ook in het buitenland laten keuren?

Buiten Nederland kunt u ook in België en Spanje een APK keuring laten uitvoeren. In de overige Europese landen is het (nog) niet mogelijk. Bij goedkeuring wordt de auto online afgemeld bij de RDW en ontvangt u een APK-keuringsrapport.

Let op: naast het Spaanse rapport dient u ook het Nederlandstalige keuringsrapport te krijgen. Bij afkeuring moet u het voertuig laten repareren en daarna opnieuw laten keuren.