Grote onderhoudsbeurt

Een goed onderhouden en veilige auto

Elke auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto, zorgt voor rijveiligheid en voorkomt hoge kosten. Daar is het echt nodig om één keer in de zoveel tijd uw auto te voorzien van een grote onderhoudsbeurt.

Een onderhoudsbeurt, of dit nu een klein of een grote beurt is, wordt door de fabrikant van uw auto voorgeschreven. Naast deze onderhoudsbeurten kent uw auto periodes waarop extra controle en eventuele werkzaamheden nodig zijn. Denk hierbij aan het controleren en verversen van motorolie, koelvloeistof of remvloeistof.

Meer dan 95 belangrijke punten

De grote onderhoudsbeurt voeren we uit aan de hand van een uitgebreide checklist. Deze checklist bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Vervangen oliefilter

Vervangen luchtfilter

Controleren van banden, verlichting en ruiten

Inspectie motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak

Olie verversen

Vervangen bougies (bij benzineauto's)

Vervangen brandstoffilter (bij dieselauto's)

Inspectie remsysteem

Waarom is een grote onderhoudsbeurt belangrijk?

Een grote onderhoudsbeurt wordt dus uitgevoerd om alle onderdelen van de auto te controleren. Zo zorgt u ervoor dat uw auto in een goede conditie blijft en u zorgeloos de weg op kan. Onderhoud u uw auto niet, dan kunnen slijtagedelen extra snel slijten. Dit kan leiden tot grotere en duurdere reparaties. In dit geval bent u met een grote beurt aan de auto dus goedkoper uit. Daarnaast gaat uw auto ook gewoon langer mee als u deze regelmatig goed onderhoud.

Wanneer heeft mijn auto een grote beurt nodig?

Dat is afhankelijk van het type auto, de leeftijd, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Een regel die echter vaak globaal wordt gebruikt is; na iedere 30.000 km of na 2 jaar is uw auto toe aan een grote beurt. Deze 2 jaar geldt wanneer u niet het aangeven aantal kilometers rijdt in dit tijdsbestek. Bij een kleine beurt aan de auto geldt de regel, na elke 15.000 km of ieder jaar.

Wat is het verschil tussen de APK, kleine en grote onderhoudsbeurt?

De APK keuring is een jaarlijkse verplichte keuring van de auto, de grote onderhoudsbeurt valt onder standaard onderhoud van uw auto. Net als de kleine onderhoudsbeurt. Alleen is de grote onderhoudsbeurt veel uitgebreider en omvat andere en meer controlepunten dan de kleine beurt.

Waarom uw grote onderhoud bij ons?

R

Onderhoud voor alle merken en modellen

R

Altijd een duidelijke prijsopgave vooraf

R

GRATIS APK icm met een grote beurt

R

Gebruik van kwaliteitsonderdelen

R

Ervaren en vakkundig monteur

Wij helpen u graag

Bel voor een afspraak