APK Den Haag

Uw APK in Den Haag: goedkoop en onafhankelijk

Bij MEBO CARS kunt u goedkoop en onafhankelijk een APK in Den Haag laten uitvoeren.  Een APK keuring voor uw auto voeren wij uit terwijl u wacht, zonder afspraak. Onze keuringsmeesters zijn RDW-erkend en gediplomeerd. Bij ons voldoet de APK dus aan alle keuringseisen van de RDW.

Garagebedrijf MEBO CARS werkt transparant en zonder verborgen kosten. Wij hanteren een totaalprijs, inclusief de afmeldkosten en milieumeting. Zo bent u verzekerd van een betrouwbaar en goedkoop APK keuring in Den haag. Combineert u de APK met een grote beurt dan is de keuring gratis. 

Heeft u een hybride of een volledig elektrische auto? Dan geldt ook voor u de APK verplichting. Voor elektrische auto’s gelden op dit moment dezelfde termijnen als voor benzine auto’s.

Wordt uw auto afgekeurd? Dan kunt u de auto laten repareren door ons, of door uw vertrouwde garage. Voor de herkeuring kunt u uiteraard weer bij ons terecht. Onze garantie is een goede service tegen een scherpe prijs.

Wij voeren geen zwarte APK keuringen uit. U kunt bij ons dus alleen terecht voor een officieel keuring die door de RDW is goedgekeurd en erkend.

 

APK benzine en diesel

MEBO CARS is RDW erkend voor het APK keuren van zowel benzine als diesel auto’s. Dit doen we onder andere voor onze klanten uit Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Delft.

APK kosten

Benzine €50
Electrisch €50
Diesel €75

Inclusief afmeldkosten, BTW en evt. roetmeting.

Waarom uw APK bij ons

R

Vanaf €50 All-in

R

Gratis bij een grote beurt

R

Wij zijn RDW-erkend

R

Vakkundige APK keurmeester

R

Bij eventuele reparaties altijd vooraf een prijsopgave

APK keuringseisen Den Haag

Tijdens de APK werken onze keurmeesters standaard met de RDW voorschriften voor personenauto’s. Dit betekent dat we kijken naar de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, autobanden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie), chassis- of framenummer van de auto en naar de uitlaatgassen (milieu aspecten).

Let op: een APK is geen auto onderhoud. We controleren alleen de RDW punten waar een auto aan moet voldoen. Eventuele reparaties of ander auto onderhoud melden we wel, maar zijn geen onderdeel van de verplichte APK. Uiteraard bespreken we alles vooraf en voeren we alleen werkzaamheden uit in overleg. Lees hier meer over de APK checklist in Den Haag.

Keuringsrapport

Na uw APK keuring, ontvangt u van ons altijd een keuringsrapport. Op het keuringsrapport geeft onze APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan.
Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport. Bewaar uw keuringsrapport goed.

Uw keuringsrapport kwijt? Lees dan hier wat u moet doen: APK-keuringsrapport kwijt

Afkeuring

Constateren wij tijdens de APK keuring gebreken aan uw auto, dan wordt deze afgekeurd. U heeft dan tot de vervaldatum van de APK de tijd om uw auto te laten repareren. De reparatie(s) kunt u bij ons of bij uw vertrouwde garage laten uitvoeren. Zijn de afkeurpunten gerepareerd en is uw auto bij ons opnieuw gekeurd, dan wordt deze afgemeld bij de RDW.

De reparaties moeten vóór de vervaldatum van de lopende APK periode worden uitgevoerd. De APK mag vanaf twee maanden vóór deze vervaldatum plaatsvinden. Dit betekent dat uw auto dan in totaal (maximaal) 14 maanden APK gekeurd is.

Steekproef RDW

Nadat wij uw auto APK gekeurd hebben bestaat er een kans van 3% tot 5% dat uw auto een herkeuring van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) krijgt. De RDW controleert door middel van een herkeuring of wij voldoen aan de gestelde kwaliteits- en keuringseisen.

Bij het afmelden van uw auto krijgen wij een melding of het voertuig in een steekproef is gevallen en dus door de RDW gecontroleerd moet worden. In dat geval kan het tot 1,5 uur duren voordat uw auto herkeurd is. Lees hier alles over de APK keuring steekproef van de RDW.

Viergasmeting

Heeft u een benzine of lpg auto, met een ‘geregelde’ katalysator én is de bouwjaar vanaf 1993 dan moet deze een viergasmeting ondergaan. Met behulp van deze viergasmeting controleren we of de uitstoot van uw auto de wettelijk voorgeschreven percentages niet overschrijdt. Mocht dit wel het geval zijn dan is er een defect onderdeel. Dit dient uiteraard gerepareerd te worden om de schadelijke stoffen goed te filtreren.

Roetmeting

Rijdt uw auto op diesel brandstof en is het bouwjaar 1980 of later dan is het verplicht om een roetmeting/EOBD test uit te voeren. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en volgas (max een minuut) te laten draaien en hierbij de roethoeveelheid te meten. Bij jongere auto’s gebeurd dit door het uitlezen van de elektronische boordcomputer (EOBD).

Kilometerstand

De registratie van de kilometerstand van alle auto’s is sinds 1999 een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. De kilometerstand die wij waarnemen tijdens de APK keuring wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas (NAP).

Wilt u een overzicht van de geregistreerde kilometerstanden? Vraag dan een tellerrapport aan via RDW. Hierin vindt u een overzicht van alle geregistreerde kilometerstanden.