Kleine Onderhoudsbeurt

KLEINE ONDERHOUDSBEURT

Controle vitale onderdelen auto

Elke auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en zorgt ervoor dat u veilig kunt rijden. Bij MEBOCARS kunt u ook terecht voor de kleine  onderhoudsbeurt.

Tijdens de kleine onderhoudsbeurt controleren we de vitale onderdelen van uw auto. We verversen de motorolie, vervangen het oliefilter en vullen de ruitensproeiervloeistof bij. Ook controle wij uw banden. Na afloop ontvang je het inspectieformulier van ons. Zo heb je altijd en overal inzicht in de huidige technische staat van uw auto.

Waarom een kleine onderhoudsbeurt?
Het is verstandig om regelmatig onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren. Dit is ook het advies van de fabrikant van uw auto. Zo blijft u veilig rijden en wordt eventuele slijtage op tijd gesignaleerd en verholpen. Kapotte onderdelen kunnen namelijk voor schade aan uw auto zorgen. Voorkom dus schade en extra kosten door uw auto regelmatig te onderhouden.

Wanneer heeft mijn auto een kleine beurt nodig?
Houd het volgende onderhoudsschema aan voor de kleine beurt:

Rijdt u in een auto van 6-7 jaar of ouder? Dan is een kleine beurt jaarlijks of na elke 15.000 kilometer nodig.

Rijdt u in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar? Dan verschijnt er meestal een melding op uw dashboard wanneer het tijd is voor een (kleine) onderhoudsbeurt.

Wat is het verschil tussen de APK, kleine en grote onderhoudsbeurt?
De APK is een jaarlijkse verplichte keuring, de kleine onderhoudsbeurt valt onder standaard onderhoud van uw auto. Net als de grote onderhoudsbeurt. Alleen is de grote onderhoudsbeurt veel uitgebreider en omvat andere (en meer) controlepunten dan de kleine onderhoudsbeurt.

ONDERHOUDSPUNTEN

Wij controleren uw auto op meer dan 20 belangrijke punten

De kleine onderhoudsbeurt voeren we uit aan de hand van een checklist. Deze checklist bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Vervangen oliefilter
  • Controle accu en verlichting
  • Controle ruiten en ruitenwissers
  • Olie verversen
  • Controle uitlaat en katalysator
  • Inspectie banden en remmen
  • Controle schokdempers
  • Bijvullen ruitensproeier- en koelvloeistof

Wij kunnen tijdens de inspectie constateren dat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Dit bespreken we altijd eerst met u, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

TOPKWALITEIT PRODUCTEN & ONDERDELEN

We gebruiken alleen maar originele producten en onderdelen van topkwaliteit.

POPULAIRE DIENSTEN

U kunt bij ons terecht voor al uw onderhoud en APK keuringen.

Goede autobanden zijn onmisbaar voor uw rijveiligheid. U kunt bij ons terecht voor het balanceren en uitlijnen van uw banden. Daarnaast bieden wij banden van topmerken te koop aan.
Is uw auto toe aan de jaarlijkse APK keuring? Wij zijn een RDW erkend APK-bedrijf. Uw APK keuring voordelig en betrouwbaar bij MEBOCARS. Zonder afspraak!