Grote Onderhoudsbeurt

GROTE ONDERHOUDSBEURT

Een goed onderhouden en veilige auto

Elke auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto, zorgt voor rijveiligheid en voorkomt hoge kosten. Daar is het echt nodig om één keer in de zoveel tijd uw auto te voorzien van een grote onderhoudsbeurt.

Een onderhoudsbeurt, of dit nu een klein of een grote beurt is, wordt door de fabrikant van uw auto voorgeschreven. Naast deze onderhoudsbeurten kent uw auto periodes waarop extra controle en eventuele werkzaamheden nodig zijn. Denk hierbij aan het controleren en verversen van motorolie, koelvloeistof of remvloeistof.

Waarom is een grote onderhoudsbeurt zo belangrijk?
Een grote onderhoudsbeurt wordt dus uitgevoerd om alle onderdelen van de auto te controleren. Zo zorgt u ervoor dat uw auto in een goede conditie blijft en u zorgeloos de weg op kan. Onderhoud u uw auto niet, dan kunnen slijtagedelen extra snel slijten. Dit kan leiden tot grotere en duurdere reparaties. In dit geval bent u met een grote beurt aan de auto dus goedkoper uit. Daarnaast gaat uw auto ook gewoon langer mee als u deze regelmatig goed onderhoud.

Wanneer een grote onderhoudsbeurt?
Dat is afhankelijk van het type auto, de leeftijd, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Een regel die echter vaak globaal wordt gebruikt is; na iedere 30.000 km of na 2 jaar is uw auto toe aan een grote beurt. Deze 2 jaar geldt wanneer u niet het aangeven aantal kilometers rijdt in dit tijdsbestek. Bij een kleine beurt aan de auto geldt de regel, na elke 15.000 km of ieder jaar.

Wat is het verschil tussen APK, grote en kleine onderhoudsbeurt?
De APK is een jaarlijkse verplichte keuring, de kleine onderhoudsbeurt valt onder standaard onderhoud van uw auto. Net als de grote onderhoudsbeurt. Alleen is de grote onderhoudsbeurt veel uitgebreider en omvat andere (en meer) controlepunten dan de kleine onderhoudsbeurt.

ONDERHOUDSPUNTEN

Wij controleren uw auto op meer dan 95 belangrijke punten

De grote onderhoudsbeurt voeren we uit aan de hand van een uitgebreide checklist. Deze checklist bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Vervangen oliefilter
  • Olie verversen
  • Vervangen luchtfilter
  • Vervangen bougies (bij benzineauto's)
  • Vervangen brandstoffilter (bij dieselauto's)
  • Controleren van banden, verlichting en ruiten
  • Inspectie motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak
  • Bijvullen ruitensproeier- en koelvloeistof
  • Inspectie remsysteem

Wij kunnen tijdens de inspectie constateren dat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Dit bespreken we altijd eerst met u, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

GRATIS APK KEURING

Bij een grote onderhoudsbeurt ontvangt u een gratis APK keuring.

POPULAIRE DIENSTEN

U kunt bij ons terecht voor al uw onderhoud en APK keuringen.

Ook voor een kleine onderhoudsbeurt bent u bij MEBOCARS voordeliger uit. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en zorgt ervoor dat u veilig kunt rijden.
Regelmatig vervangen van de motorolie en filter is de allerbelangrijkste onderhoudsdienst voor uw auto. Zo blijft de motor van uw auto optimaal functioneren.